nieuws

Mobiele apparaten veroorzaken meer beveiligingsincidenten

Geen categorie

Het aantal mobiele apparaten voor privégebruik dat contact maakt met het zakelijke netwerk is in de afgelopen twee jaar meer dan verdubbeld. Bijna de helft van deze apparaten zoals smartphones en tablets bevat gevoelige bedrijfsdata. Volgens 71 procent van de respondenten heeft het gebruik van dergelijke mobiele apparaten een toename in beveiligingsincidenten veroorzaakt. Deze bedrijven […]

Het aantal mobiele apparaten voor privégebruik dat contact maakt met het zakelijke netwerk is in de afgelopen twee jaar meer dan verdubbeld. Bijna de helft van deze apparaten zoals smartphones en tablets bevat gevoelige bedrijfsdata. Volgens 71 procent van de respondenten heeft het gebruik van dergelijke mobiele apparaten een toename in beveiligingsincidenten veroorzaakt. Deze bedrijven maken zich ernstig zorgen over het verlies van gevoelige data die op de apparaten van werknemers staan, waaronder email (79 procent), klantgegevens (47 procent) en login-gegevens voor het netwerk (38 procent).

Dit blijkt uit onderzoek van Check Point Software Technologies. De belangrijkste bevindingen uit het onderzoek zijn:

  • Bij ongeveer 94 procent van de onderzochte bedrijven is een toename van privé mobiele apparaten die contact maken met het zakelijke netwerk. 78 procent van de respondenten geeft aan dat het om een verdubbeling gaat in de afgelopen twee jaar.
  • De meerderheid van de bedrijven gelooft dat het gebrek aan bewustzijn bij werknemers de grootste bedreiging is voor de veiligheid van mobiele gegevens. Dit wordt gevolgd door internetgebruik op mobiele apparaten (61 procent), onveilige Wi-Fi-verbindingen (59 procent), verloren of gestolen apparaten (58 procent) en downloads van kwaadaardige apps (57 procent).
  • Ongeveer 71 procent van de bedrijven gelooft dat de toename in het gebruik van smartphones en tablet pc's ervoor heeft gezorgd dat er de afgelopen twee jaar een verhoging is geweest in het aantal beveiligingsincidenten binnen hun organisatie.
  • Privé- en zakelijke apparaten bevatten en benaderen vaak gevoelige informatie, waaronder e-mail (79 procent), klantgegevens (47 procent) en login-gegevens (38 procent) voor interne databases of business-applicaties.

    Het volledige rapport 'The Impact of Mobile Devices on Information Security' is hier te vinden.

Reageer op dit artikel