nieuws

Mogelijk inzet camera’s tegen autobranden

Geen categorie

In Haarlem worden wellicht op korte termijn camera's ingezet om de dader of daders te achterhalen van een reeks autobranden in de stad. Het Openbaar Ministerie (OM) en de politie zijn maandag akkoord gegaan met dit voorstel van de Haarlemse burgemeester Bernt Schneiders voor een plan van aanpak. Dat heeft een gemeentewoordvoerster maandag bekendgemaakt. In […]

In Haarlem worden wellicht op korte termijn camera's ingezet om de dader of daders te achterhalen van een reeks autobranden in de stad. Het Openbaar Ministerie (OM) en de politie zijn maandag akkoord gegaan met dit voorstel van de Haarlemse burgemeester Bernt Schneiders voor een plan van aanpak. Dat heeft een gemeentewoordvoerster maandag bekendgemaakt.

In Haarlem gingen sinds vorig najaar al meer dan 30 auto's in vlammen op. Om een einde te maken aan de brandstichtingen wil Schneiders niet alleen camera's inzetten, maar mogelijk ook gebruikmaken van een burgerwacht. Het is nog niet duidelijk voor welke aanpak wordt gekozen.

Reageer op dit artikel