nieuws

Morgen weer Warme Truiendag

Geen categorie

Morgen (vrijdag 10 februari) is het weer Warme Truiendag, de nationale actie om structureel energie te besparen. Bij duizenden scholen, bedrijven, instellingen en huishoudens gaat ter gelegenheid van de verjaardag van het Kyoto-protocol de verwarming één of twee graden lager en trekt men een trui aan om energie te besparen zonder verlies van comfort. Met […]

Morgen (vrijdag 10 februari) is het weer Warme Truiendag, de nationale actie om structureel energie te besparen. Bij duizenden scholen, bedrijven, instellingen en huishoudens gaat ter gelegenheid van de verjaardag van het Kyoto-protocol de verwarming één of twee graden lager en trekt men een trui aan om energie te besparen zonder verlies van comfort.

Met de verwarming één graad lager bespaar je per graad 7% energie en dus ook 7% CO2-uitstoot.
De warme trui is natuurlijk symbolisch en staat voor alles wat we zelf kunnen doen om de uitstoot van broeikasgassen flink te verminderen. De verwachting is dat dit jaar zeker 2 miljoen mensen deelnemen.

Naast honderden (basis)scholen doen ook gemeentes, waterschappen, bedrijven, hogescholen en universiteiten mee zoals bijvoorbeeld Oranjewoud, Tilburg University, de gemeente Haarlem en Vitens.

In aanloop naar Warme Truiendag 2012 zijn 270 deelnemers van 9 gemeenten de strijd met elkaar aangegaan in de Energy Battle, een wedstrijd rond de vraag wie de meeste elektriciteit bespaart.
De deelnemers kregen een energiemeter, de Wattcher, mee naar huis die inzicht gaf in hun stroomverbruik. Via de wedstrijdwebsite kregen de deelnemers tips en opdrachten om hun verbruik te verlagen.

Het team van de gemeente Nijmegen heeft met een besparing van 28,09% gewonnen. Dit is uitzonderlijk veel, aangezien er gemiddeld 13,62% werd bespaard.

Op de website http://www.warmetruiendag.nl/ staat een overzicht van alle activiteiten.

Reageer op dit artikel