nieuws

NEN-EN 50136-1 Alarmtransmissiesystemen en -apparatuur vernieuwd

Geen categorie

De geheel vernieuwde norm NEN-EN 50136-1:2012 en 'Alarmsystemen – Alarmtransmissiesystemen en -apparatuur – Deel 1: Algemene eisen voor alarmtransmissiesystemen' is gepubliceerd. Hiermee wordt aan een urgente behoefte aan kwaliteitseisen voor moderne alarmtransmissie van de Europese beveiligingsindustrie tegemoetgekomen. Ook voor de Nederlandse beveiligingsindustrie is de publicatie van deze vernieuwde norm een mijlpaal. Er is nu groen […]

De geheel vernieuwde norm NEN-EN 50136-1:2012 en 'Alarmsystemen – Alarmtransmissiesystemen en -apparatuur – Deel 1: Algemene eisen voor alarmtransmissiesystemen' is gepubliceerd. Hiermee wordt aan een urgente behoefte aan kwaliteitseisen voor moderne alarmtransmissie van de Europese beveiligingsindustrie tegemoetgekomen.

Ook voor de Nederlandse beveiligingsindustrie is de publicatie van deze vernieuwde norm een mijlpaal. Er is nu groen licht voor het kunnen afronden van NPR 8136. Hierin worden richtlijnen gegeven voor alarmtransmissie over IP.

NEN-EN 50136 geeft de eisen voor de werking, betrouwbaarheid en veiligheid van alarmtransmissiesystemen. Een alarmtransmissiesysteem regelt de communicatie tussen een alarmsysteem op een bewaakt terrein en meldapparatuur in een alarmcentrale.

Om de invoering van de norm goed te laten verlopen, is een overgangsperiode ingesteld. Met ingang van 26 december 2012 moet deze norm zijn geïmplementeerd als nationale norm in de EU-landen.

Reageer op dit artikel