nieuws

Nieuwe kleding schoonmaakmedewerkers Isala-klinieken

Geen categorie

Facilitaire assistenten bij het ziekenhuis Isala in Zwolle zijn onlangs, net als hun collega's in andere ondersteunende diensten, in een nieuw outfit gestoken. Zij zijn herkenbaar door hun paarse kleding, die afsteekt tegen het blauw en wit van het verplegend personeel.    De facilitair assistent zorgt voor de schoonmaak van de verpleegafdeling en de bedden, maar […]

Facilitaire assistenten bij het ziekenhuis Isala in Zwolle zijn onlangs, net als hun collega's in andere ondersteunende diensten, in een nieuw outfit gestoken. Zij zijn herkenbaar door hun paarse kleding, die afsteekt tegen het blauw en wit van het verplegend personeel.   

De facilitair assistent zorgt voor de schoonmaak van de verpleegafdeling en de bedden, maar beheert ook de voorraad linnengoed. Daarnaast kent het ziekenhuis de functie brancardier. Deze zorgt onder andere voor het vervoer van een patiënt naar een onderzoeksafdeling of operatiekamer. Verder bestaat de functie van serviceassistent. Deze medewerker heeft het meeste contact met de patiënt en zorgt voor het eten en drinken, het verversen van de bloemen of een extra kopje koffie voor bezoekers. Op alle verpleegafdelingen werken deze ondersteunende medewerkers in paarsgetinte werkkleding, tussen collega's in het bekende wit of blauw. De functionarissen  ondersteunen het medisch en verplegend personeel en fungeren vooral als ondersteunend en laagdrempelig aanspreekpunt voor de patiënt. Isala wil op deze manier nog efficiënter werken, het gastvrijheidsprincipe nadrukkelijker invullen en de patiënttevredenheid verder verbeteren. De nieuwe werkwijze komt mede voort uit het verzoek van patiënten om meer duidelijkheid te geven over de rolverdeling van verschillende medewerkers op een verpleegafdeling. Er zijn zo'n 300 medewerkers bij betrokken, die allemaal een speciaal opleidingstraject volgen bij de Isala Academie.

Reageer op dit artikel