nieuws

Nieuwe Werker wil vooral betere balans

Geen categorie

Het vermijden van files wordt door weinig werknemers gezien als een belangrijk voordeel van Het Nieuwe Werken. Ook hebben ze in grote meerderheid lak aan de milieuvoordelen van thuiswerken. Werknemers roemen vooral de betere balans tussen werk en privé, terwijl werkgevers vooral blij worden van grotere effectiviteit.

Nieuwe Werker wil vooral betere balans

Dat blijkt uit onderzoek van ISBW Opleiding en Training. Werknemers hebben in hun top drie ook hogere effectiviteit staan, net als het gevoel dat ze door hun werkgever worden vertrouwd. Werkgevers hebben het vermijden van files wel in hun rijtje van favoriete redenen voor Het Nieuwe Werken staan.

Else Slegers, algemeen directeur van ISBW: 'Het is interessant om te zien dat hoewel de files in Nederland dagelijks een hot topic zijn, het vermijden ervan voor werknemers geen belangrijk voordeel is van Het Nieuwe Werken. Werkgevers kijken er procentueel gezien net wat anders tegenaan en hebben ook iets meer oog voor het milieu. Het feit dat werkgevers het vermijden van files wel in hun top drie hebben staan, kan te maken hebben met hun behoefte aan efficiënter werken; tijd is immers geld.'

Zowel werkgevers als werknemers zien de balans tussen werk en privéleven ook als een nadeel van Het Nieuwe Werken. Vrije tijd zou sluipenderwijs ook werktijd worden, zo vrezen zij. Slegers: 'Dit laat zien dat zowel werkgevers als werknemers nog altijd worstelen met de vraag hoe zij hun werkdag moeten indelen om de optimale balans te krijgen tussen werk en privé.'

Reageer op dit artikel