nieuws

NMa ziet geen kwaad in mega-aanbestedingen

Geen categorie

Vlak nadat de Tweede Kamer heeft ingestemd met wettelijke maatregelen tegen het clusteren van aanbestedingen, komt de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) met een opmerkelijke oproep. De kartelwaakhond spoort ziekenhuizen aan grote inkoopcombinaties te vormen om kosten te besparen. De Tweede Kamer stemde vorige week in met de nieuwe Aanbestedingswet. Onderdeel daarvan is het clusterverbod dat de […]

Vlak nadat de Tweede Kamer heeft ingestemd met wettelijke maatregelen tegen het clusteren van aanbestedingen, komt de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) met een opmerkelijke oproep. De kartelwaakhond spoort ziekenhuizen aan grote inkoopcombinaties te vormen om kosten te besparen.

De Tweede Kamer stemde vorige week in met de nieuwe Aanbestedingswet. Onderdeel daarvan is het clusterverbod dat de Kamer met een amendement afdwong. Hierdoor mogen aanbestedende diensten opdrachten niet meer samenvoegen "tenzij dit naar behoren gemotiveerd kan worden op basis van gerechtvaardigde redenen."

Reageer op dit artikel