nieuws

Petitie: werkgelegenheid MKB in gevaar bij inwilligen looneisen

Geen categorie

Miranda van de Camp van Accurate Cleaning Partners BV heeft het initiatief genomen voor een petitie. Daarin spreekt ze de zorgen uit dat de werkgelegenheid bij schoonmaakbedrijven in het MKB in gevaar komt als de looneisen van het FNV worden ingewilligd.  Meerdere MKB-bedrijven hebben de petitie ondertekend. Van de Camp over haar beweegredenen: "We vrezen […]

Miranda van de Camp van Accurate Cleaning Partners BV heeft het initiatief genomen voor een petitie. Daarin spreekt ze de zorgen uit dat de werkgelegenheid bij schoonmaakbedrijven in het MKB in gevaar komt als de looneisen van het FNV worden ingewilligd. 

Meerdere MKB-bedrijven hebben de petitie ondertekend. Van de Camp over haar beweegredenen: "We vrezen voor het voortbestaan van MKB-schoonmaakbedrijven als de eisen van het FNV geheel of slechts gedeeltelijk ingewilligd worden. Daarom heb ik een petitie opgesteld, die door iedere geïnteresseerde kan worden ondertekend." In de petitie constateert Van de Camp onder meer dat vele opdrachtgevers op voorhand al aangeven dat ze de bestaande samenwerkingsovereenkomsten met schoonmaakbedrijven in het MKB beëindigen omdat kostenstijgingen op het moment niet geoorloofd zijn. "Als opdrachtgevers wel bereid zijn de samenwerkingsovereenkomst te continueren maar geen prijsstijging accepteren, gaat dit ten koste van de vierkante meter prestatie." Daardoor kan volgens haar het convenant Verantwoordelijk Marktgedrag in de Schoonmaak- en Glazenwassersbranche praktisch niet verder worden geimplementeerd. En dat leidt volgens haar weer tot een hogere werkdruk. Overigens is ze het wel eens met de roep van het FNV om meer respect. Ze vraagt het kabinet en in het bijzonder minister Henk Kamp "toe te zien op verantwoorde en dus gematigde loonstijging zodat baanbehoud in de schoonmaakbranche, met het oog op de economische recessie, is gegarandeerd."

Klik hier om de petitie te bekijken en te ondertekenen.

Reageer op dit artikel