nieuws

Rechtbank: Toch bijtelling bij verhuur ondernemingsauto aan fiscale partner

Geen categorie

De Rechtbank Leeuwarden heeft geoordeeld dat een ondernemer die zijn auto van de zaak tientallen keren verhuurde aan zijn fiscale partner, toch bijtelling krijgt. De ondernemer kreeg van de inspecteur terecht een navorderingsaanslag en een verzuimboete, meent de rechtbank. Met de auto zijn veel meer dan vijfhonderd privékilometers gereden.

 

De man en vrouw in casu kozen voor een fiscaal partnerschap. Tot het ondernemingsvermogen van de man behoorde een auto en de man en vrouw hadden daarnaast ook privé elk nog een auto. Voor de zakelijke auto hield de ondernemer een kilometeradministratie bij, waaruit bleek dat hij de auto in 2007 38 keer verhuurde aan zijn vrouw.

Vakantiekilometers
De inspecteur concludeerde na een boekenonderzoek dat er ten onrechte geen bijtelling wegens privégebruik auto heeft plaatsgevonden. Hij legt de ondernemer een navorderingsaanslag op plus een boete van 25%. De rechtbank Leeuwarden heeft dit nu als terecht beoordeeld, mede vanwege een aantal vakantiekilometers.

Reageer op dit artikel