nieuws

RIVM: minstens 24 doden door Q-koorts

Geen categorie

Zeker 24 mensen zijn in de afgelopen jaren overleden aan Q-koorts. Dat zei Roel Coutinho van het RIVM dinsdag in Nieuwsuur. Van hen is zeker dat Q-koorts de doodsoorzaak was. ,,Het zullen er meer zijn, misschien twee, drie keer zo veel'', aldus Coutinho. Het laatste officiële dodental stond op 19. Sinds de uitbraak in 2007 […]

Zeker 24 mensen zijn in de afgelopen jaren overleden aan Q-koorts. Dat zei Roel Coutinho van het RIVM dinsdag in Nieuwsuur. Van hen is zeker dat Q-koorts de doodsoorzaak was. ,,Het zullen er meer zijn, misschien twee, drie keer zo veel'', aldus Coutinho.

Het laatste officiële dodental stond op 19. Sinds de uitbraak in 2007 zijn ongeveer 4000 mensen ziek geworden, maar ook dat aantal zou volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu veel hoger liggen.

Reageer op dit artikel