nieuws

SchoonGroep doet met Oranjebus mee aan schoonmaakactie

Geen categorie

SchoonGroep Nederland doet op zaterdag 10 maart 2012 mee met de landelijke schoonmaakdag van de stichting Nederland Schoon. Het doel is een actieve bijdrage leveren aan deze actiedag en op een ludieke wijze het belang van een schone omgeving te onderstrepen. Rob Burgmeijer van SchoonGroep Nederland: "Ook willen we laten zien dat het vak van […]

SchoonGroep Nederland doet op zaterdag 10 maart 2012 mee met de landelijke schoonmaakdag van de stichting Nederland Schoon.

Het doel is een actieve bijdrage leveren aan deze actiedag en op een ludieke wijze het belang van een schone omgeving te onderstrepen. Rob Burgmeijer van SchoonGroep Nederland: "Ook willen we laten zien dat het vak van schoonmaker bij een middelgroot regionaal bedrijf respect krijgt. Als correctie op het beeld dat rond de CAO-stakingen op grote projecten is ontstaan." Op één op de vijf parkeerplaatsen is het volgens onderzoekers niet schoon. Vervuilde parkeerplaatsen hebben een onveilige uitstraling en geven aanleiding tot ongewenst gedrag en criminaliteit. Een schone parkeerplaats is dus een veilige parkeerplaats. 18 schoonmaakmedewerkers en 18 directeuren van SchoonGroep Nederland gaan gezamenlijk voor deze actie aan de slag.

Voetbal
Langs rijksweg A2 wordt het zwerfafval van alle parkeer- en verzorgingsplaatsen op het traject Breukelen naar Den Bosch en vice versa verwijderd. De deelnemers verzamelen zich om 09.30 bij het Van der Valk-hotel in Breukelen langs de A2. Na een welkomstwoord gaat de colonne van 18 bedrijfswagens richting Den Bosch. Burgmeijer: "We stoppen bij iedere verzorgingsplaats, waarna de hulptroepen het zwerf afval verwijderen van de parkeerplaats en omgeving. Op de terugweg maken we de parkeerplaatsen aan de andere kant van de A2 schoon. De tour eindigt weer in Breukelen. Veel schoonmakers hebben iets met voetbal. Een van onze leden participeert in de Oranje dubbeldekker supporters bus. Dit is de opvallende bus die altijd mee op reis gaat waar Oranje zich begeeft. Van Zwitserland tot Zuid Afrika en deze zomer in Oekraïne… Deze bus gaat nu mee om de catering onderweg te verzorgen."

Reageer op dit artikel