nieuws

Security managers zijn meer gaan verdienen

Geen categorie

Security managers zijn de afgelopen twee jaar meer gaan verdienen. Dat blijkt uit de tweede editie van het Security Management Salarisonderzoek. Bij het vorige onderzoek gaf ruim 50% van de respondenten aan een jaarsalaris van minder dan 50.000 euro te verdienen. Nu is dit percentage met 35% aanzienlijk lager.De secundaire arbeidsvoorwaarden van security managers zijn […]

Security managers zijn de afgelopen twee jaar meer gaan verdienen. Dat blijkt uit de tweede editie van het Security Management Salarisonderzoek.

Bij het vorige onderzoek gaf ruim 50% van de respondenten aan een jaarsalaris van minder dan 50.000 euro te verdienen. Nu is dit percentage met 35% aanzienlijk lager.
De secundaire arbeidsvoorwaarden van security managers zijn naar de mening van de onderzoekers goed te noemen. Opvallend is het aantal respondenten met een 13e maand. Ruim 80% geeft aan een zakelijke device te hebben. Minder dan de helft geeft aan een lease-auto te hebben.
De tevredenheid over de waardering van de functie binnen de eigen organisatie scoort ook dit keer erg hoog. Niet minder dan 62% van de respondenten stelt dat de functie hoog tot erg hoog wordt gewaardeerd (2010: 60%).

Het volledige onderzoek is door Kluwer gepubliceerd: Michel Borgesius en Tom Boot, Security Management Salarisonderzoek 2011/2012, ISBN 789013092301, prijs: 12 euro (excl. btw). De uitgave kan worden besteld via: www.securitymanagement.nl/shop

Reageer op dit artikel