nieuws

Training gezamenlijk beslissen en gebruik van keuzehulpen (shared Decision Making)

Geen categorie

In de geneeskunde treedt regelmatig een situatie op waarin het beschikbare wetenschappelijke bewijs geen uitsluitsel geeft over de beste optie voor diagnostiek of behandeling. De individuele wensen van patiënten zijn dan bepalend voor de uiteindelijke beslissing. We spreken dan van een ‘preference-sensitive decision’. Keuzehulpen (decision aids) kunnen patiënten helpen om samen met hun zorgverlener een beslissing te nemen die het beste bij hen past (shared decision making). Door het gebruik van keuzehulpen is veel winst te halen wat betreft goede informatievoorziening, de tevredenheid van patiënten met de zorgverlening, maar ook de therapietrouw, en het resultaat van de medische zorg.

Wanneer: 12-04-2012 en Start voorjaar 12 april 2012 Start naar 27 september 2012
Waar: CBO, Utrecht
Kosten: € 475
Organisatie: CBO
Meer informatie:
http://www.cbo.nl/algemeen/KwaliteitsAcademie-Nederland/Trainingsaanbod/Shared-Decision-Making/
c.vanommeren@cbo.nl

Reageer op dit artikel