nieuws

Uitspraak rechtszaak ISS tegen Belastingdienst 22 februari

Geen categorie

De eerste zitting van het kort geding dat schoonmaakbedrijf ISS heeft aangespannen tegen de Belastingdienst omdat het is uitgesloten van mededinging naar een enorm schoonmaakcontract bij de fiscus vond dinsdag 14 februari plaats. De uitspraak van de voorzieningsrechter in Den Haag volgt 22 februari.  Inzet is een vierjarig contract met een optie voor nog eens […]

De eerste zitting van het kort geding dat schoonmaakbedrijf ISS heeft aangespannen tegen de Belastingdienst omdat het is uitgesloten van mededinging naar een enorm schoonmaakcontract bij de fiscus vond dinsdag 14 februari plaats. De uitspraak van de voorzieningsrechter in Den Haag volgt 22 februari. 

Inzet is een vierjarig contract met een optie voor nog eens vier jaar voor alle kantoren van de Belastingdienst. De waarde van het contract waarvoor de biedingsprocedure nog loopt, is onbekend, maar zal met een oppervlak van 660.000 vierkante meter in de vele miljoenen lopen. Volgens een woordvoerster van de Belastingdienst was de bieding van ISS te laag om aan de gestelde kwaliteitseisen te voldoen. "Wij hebben een aanbesteding uitgeschreven waarbij biedingen voor 30 procent op prijs en voor 70 procent op kwaliteit worden beoordeeld. ISS kwam met een heel lage prijs en wij zijn van mening dat het tegen die prijs onmogelijk is om de door ons gewenste kwaliteit te leveren." Volgens de woordvoerster is de beslissing om het lage bod van ISS buiten de competitie te stellen deels ingegeven door de code verantwoordelijk marktgedrag. ISS wilde, buiten een bevestiging dat het kort geding plaatsvond in Den Haag, geen toelichting geven.

Reageer op dit artikel