nieuws

Universiteit Utrecht betreurt sit-in-actie FNV

Geen categorie

De Universiteit Utrecht betreurt de sit-in-actie van de FNV, juist omdat de universiteit als eerste universiteit de Code Verantwoordelijk Marktgedrag schoonmaak- en glazenwasssersbranche heeft ondertekend. "Daarmee wordt de cao nageleefd en er aandacht is voor goede arbeidsomstandigheden." De schoonmakers vroegen de Universiteit Utrecht om steun voor hun actie uit ontevredenheid over arbeidsvoorwaarden schoonmakers. De universiteit […]

De Universiteit Utrecht betreurt de sit-in-actie van de FNV, juist omdat de universiteit als eerste universiteit de Code Verantwoordelijk Marktgedrag schoonmaak- en glazenwasssersbranche heeft ondertekend. "Daarmee wordt de cao nageleefd en er aandacht is voor goede arbeidsomstandigheden."

De schoonmakers vroegen de Universiteit Utrecht om steun voor hun actie uit ontevredenheid over arbeidsvoorwaarden schoonmakers. De universiteit vindt dat het met het tekenen van de code bijdraagt aan professionaliteit en verantwoordelijk marktgedrag, met zorgvuldige, sociale, transparante en controleerbare afspraken. "De universiteit hoopt dat de zichtbaarheid van de actie bijdraagt aan goede afspraken tussen werkgevers en werknemers, waarvoor onderhandelingen de basis kunnen leggen." De kleine duizend schoonmakers die sinds maandagochtend in het Ruppertgebouw van de Universiteit Utrecht een sit-in-actie voert, vertrekken dinsdagochtend om 11.00 uur uit het gebouw. Daarna wordt de actievoerders de gelegenheid geboden om tot 16.00 uur op een buitenterrein van de universiteit hun actie voort te zetten. De Universiteit Utrecht wil hiermee de hinder van de actie voor het onderwijs tot een minimum beperken.

De bezetting van het Ruppertgebouw werd aangekondigd als een gezamenlijke actie van schoonmakers en studenten, maar van steun van studenten valt weinig te merken, zo stelt studentredacteur Casper Wolfert in het digitale studentenmagazine DUB. Klik hier voor hun berichtgeving.

Klik hier voor berichtgeving en video RTV Utrecht: Schoonmakers brengen nacht door in universiteit.

Reageer op dit artikel