nieuws

Werken aan beveiligingsbewust gedrag

Geen categorie

Het besef groeit dat beveiligen niet alleen de verantwoordelijkheid is van vakbroeders, maar van alle medewerkers; het management voorop. Daarom is werken aan beveiligingsbewustzijn van medewerkers van belang. Tijdens de Security Management Actualiteitenmiddag verzorgt Wil van de Ven (Visser & Van de Ven security management) een praktische workshop over dit onderwerp. Daarin komen beveiligingsconcepten aan de […]

Het besef groeit dat beveiligen niet alleen de verantwoordelijkheid is van vakbroeders, maar van alle medewerkers; het management voorop. Daarom is werken aan beveiligingsbewustzijn van medewerkers van belang.

Tijdens de Security Management Actualiteitenmiddag verzorgt Wil van de Ven (Visser & Van de Ven security management) een praktische workshop over dit onderwerp. Daarin komen beveiligingsconcepten aan de orde, waaraan management en medewerkers zelf proactief bijdragen. Als security manager beweegt u zich immers op het terrein van de gedragswetenschappen. Eén ding is duidelijk: werken aan beveiligingsbewust gedrag doet u met collega's, in plaats van voor collega's. Met hen in gesprek raken over wat hen beweegt, inzicht verwerven in de grenzen die bepalend zijn voor veilig en onveilig gedrag.

Andere sessies tijdens de Security Management Actualiteitenmiddag op 9 mei zijn: 'Kansen en bedreigingen van social media' (Ad van Bussel en Wilfred van Roij, Com-Connect, digitale opsporing, internet rechercheren en fraude-onderzoek) en 'Mogelijkheden én onmogelijkheden van cameratoezicht' (Paul Hulshof, onderzoeks- en adviesbureau DSP-groep).

Meer informatie: kluwershop

 

Reageer op dit artikel