nieuws

Werksfeer is slecht in Europese landen

Geen categorie

Slechts één op de vijf Europeaanse werknemers vindt de sfeer in het bedrijf goed en motiverend.

Dit blijkt uit een internationaal onderzoek van de vacaturesite StepStone dat onder 8.000 deelnemers is gehouden. Van de Europese werknemers zegt maar 21% tevreden te zijn met de werksfeer. Daarentegen zegt 42% van de respondenten dat de werksfeer in hun bedrijf slecht is en hen teleur stelt. De rest van de werknemers verklaard over het algemeen tevreden te zijn met de werksfeer, al zijn er wel een aantal slechte aspecten.
 
Ook Nederlanders zijn over het algemeen ontevreden over hun werksfeer. Hier zegt 33% een slechte en teleurstellende werksfeer te hebben. Maar 26% van de Nederlandse werknemers is tevreden met de werksfeer binnen hun bedrijf zegt dat de sfeer ze motiveert. De rest van de respondenten verklaart dat er een aantal negatieve aspecten zijn, maar dat ze daarnaast wel tevreden te zijn.
 
'De resultaten van dit onderzoek zijn verrassend. Vooral omdat uit eerder onderzoek is gebleken dat Nederlanders gepassioneerd zijn door hun werk. Het verbaast mij dat Nederlanders van hun werk houden, maar de werksfeer niet prettig vinden. Blijkbaar heeft dit geen effect op elkaar', zegt Piet Derriks, directeur StepStone.
 
Het onderzoek laat verder nog veel verschillen zien tussen de Europese landen. De werknemers in Duitsland, Oostenrijk en Denemarken zijn het meest ontevreden met de werksfeer. In Duitsland zegt bijna één van de twee niet gelukkig te zijn met de werksfeer. Een hoog resultaat, helemaal als je kijkt Noorwegen. Hier verklaard slechts 19% niet gelukkig te zijn met de werksfeer. 
 
Een ander land waar de werknemers erg gelukkig zijn met de relatie met zijn of haar collega's, is Frankrijk. Eén van drie werknemers verklaard hier tevreden te zijn met de werksfeer. Slechts 24% van de Franse werknemers is ontevreden met de werksfeer binnen het bedrijf.

Bron: Persbericht Stepstone

Reageer op dit artikel