nieuws

Zorgverzekeraars: eHealth sneller invoeren

Geen categorie

Zorgverzekeraars willen dat de implementatie van eHealth sneller gebeurt dan nu het geval is. Dat hield Sytske de Vries, programmamanager zorginnovatie/eHealth bij ZN, haar publiek voor tijdens een studiedag over eHealth. Het Leids Congrescentrum organiseerde deze studiedag op 19 januari voor ruim vijftig geïnteresseerden. Tijdens haar presentatie lichtte De Vries toe waarom zorgverzekeraars precompetitief met […]

Zorgverzekeraars willen dat de implementatie van eHealth sneller gebeurt dan nu het geval is. Dat hield Sytske de Vries, programmamanager zorginnovatie/eHealth bij ZN, haar publiek voor tijdens een studiedag over eHealth. Het Leids Congrescentrum organiseerde deze studiedag op 19 januari voor ruim vijftig geïnteresseerden.

Tijdens haar presentatie lichtte De Vries toe waarom zorgverzekeraars precompetitief met elkaar samenwerken rond eHealth. Dat is dus vooral de wens om eHealth te versnellen. De inzet van eHealth biedt veel kansen: substitutie van zorg, verbetering van zelfmanagement en verhoging van de kwaliteit van zorg. Daarbij is het een van de mogelijkheden om in de toekomst het gat tussen de almaar stijgende vraag naar zorg en het aanbod te dichten en de zorgkosten in de hand te houden. De onderwerpen waarop zorgverzekeraars samenwerken zijn ingebracht in de Nationale Implementatie Agenda eHealth, die ZN momenteel samen met de Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst (KNMG) en de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) uitwerkt. De samenwerking tussen zorgverzekeraars zal uitmonden in een reeks inkoopgidsen, met kwalitatieve randvoorwaarden die zorgverzekeraars kunnen hanteren bij de inkoop van eHealth toepassingen. Er is al een inkoopgids voor eHealth bij chronisch hartfalen en diabetes mellitus.

Reageer op dit artikel