nieuws

17-jarige gepakt voor hack bij KPN

Geen categorie

De Nationale Recherche heeft vorige week dinsdag een 17-jarige jongen uit Barendrecht opgepakt die op 16 januari telecombedrijf KPN zou hebben gehackt. Het Openbaar Ministerie (OM) maakte de arrestatie maandag pas bekend, om het politieonderzoek niet te hinderen. De hacker(s) plaatsten schadelijke software in het computersysteem van KPN, waardoor de beveiliging werd omzeild. Rechercheurs hebben […]

De Nationale Recherche heeft vorige week dinsdag een 17-jarige jongen uit Barendrecht opgepakt die op 16 januari telecombedrijf KPN zou hebben gehackt. Het Openbaar Ministerie (OM) maakte de arrestatie maandag pas bekend, om het politieonderzoek niet te hinderen. De hacker(s) plaatsten schadelijke software in het computersysteem van KPN, waardoor de beveiliging werd omzeild. Rechercheurs hebben de 17-jarige wekenlang online gevolgd.

De jongen beheert vermoedelijk ook een site waarop gegevens van gestolen creditcards worden verhandeld. Ook zou hij hebben ingebroken op de computers van de Tokohu Universiteit in Japan, de universiteit van Trondheim en wetenschaps- en technologieinstituut KAIST in Zuid-Korea. Op een chatkanaal zou hij tegen studenten van KAIST hebben opgeschept over de hack bij KPN.

Reageer op dit artikel