nieuws

31 managers in zorg boven Balkenendenorm

Geen categorie

In de ouderenzorg zijn er 31 managers die meer dan verdienen dan 193.000 euro, ofwel de Balkenendenorm. Grootverdiener met ruim 287.000 euro is bestuurder Rob Koppen. De rest uit de top-50 verdient meer dan 180.000 euro. Dat blijkt uit een onderzoek van AbvaKabo FNV. In de ouderenzorg vallen bestuurders niet onder de cao, aldus AbvaKabo, […]

In de ouderenzorg zijn er 31 managers die meer dan verdienen dan 193.000 euro, ofwel de Balkenendenorm. Grootverdiener met ruim 287.000 euro is bestuurder Rob Koppen.

De rest uit de top-50 verdient meer dan 180.000 euro. Dat blijkt uit een onderzoek van AbvaKabo FNV. In de ouderenzorg vallen bestuurders niet onder de cao, aldus AbvaKabo, dit in tegenstelling tot de meer dan 450.000 mensen die in verpleeghuizen, verzorgingshuizen en de thuiszorg werken. Het gevolg is dat ze zelf afspraken moeten maken over hun beloning.

Abvakabo FNV heeft nu een lijst gemaakt van de grootste verdieners in de ouderenzorg, genoemd naar de ‘organisatie van zorgondernemers' Actiz. Degene die het best voor zichzelf heeft onderhandeld blijkt Rob Koppen van de Zuid-Hollandse zorgorganisatie Mariënstaete-Valent. In 2010 bedroeg zijn bruto inkomen 287.049 euro, dat is een tonnetje boven de Balkenendenorm.

Reageer op dit artikel