nieuws

Aanpak transportcriminaliteit in de lift

Geen categorie

Het aantal aangiften van transportcriminaliteit is ten opzichte van vorig jaar met 3% gedaald. In 2011 werd in Nederland 1085 keer aangifte gedaan. Het ging 768 keer om diefstal van lading, 250 keer om diefstal van een voertuig en 67 keer om een combinatie van beide. Dit blijkt uit cijfers van het Korps landelijke politiediensten […]

Het aantal aangiften van transportcriminaliteit is ten opzichte van vorig jaar met 3% gedaald. In 2011 werd in Nederland 1085 keer aangifte gedaan. Het ging 768 keer om diefstal van lading, 250 keer om diefstal van een voertuig en 67 keer om een combinatie van beide. Dit blijkt uit cijfers van het Korps landelijke politiediensten (KLPD).

Vooral geluid- en beeldapparatuur werd gestolen. Verreweg de meeste ladingdiefstallen vonden plaats in de provincies Brabant en Limburg. Koplopers zijn de plaatsen Venlo, Roermond en Eindhoven.

De complete rapportage over ladingdiefstallen in de transportsector is te downloaden op: www.stavc.nl

Reageer op dit artikel