nieuws

Aantal e-facturen stijgt flink in 2012

Geen categorie

Sinds 2010 neemt geautomatiseerde factuurverwerking behoorlijk toe. Meer dan de helft van de facturen worden momenteel elektronisch verstuurd of ontvangen. Dat blijkt uit de Factuurmonitor die op 24 april aanstaande wordt gepresenteerd tijdens het vijfde Factuurcongres in Eindhoven.

De sterkste groei vindt plaats bij de ZZP-ers, doorgaans de kleinste en jongste bedrijven in het MKB. De grootste groei in aantallen facturen vindt plaats bij de grote bedrijven. Tegelijkertijd neemt het importeren van elektronische inkoopfacturen en het geautomatiseerd verwerken van inkoopfacturen een grote vlucht. Het feit dat bijna een kwart van de bedrijven facturen geavanceerd verwerkt, sterkt deze conclusie uit de Factuurmonitor.

Groei fiscale kennis
De huidige verschillen ten opzichte van de Factuurmonitor 2010 bieden aanknopingspunten voor aanbevelingen om het gebruik van de e-factuur toe te passen en daarmee de adoptie te verhogen. De gebleken groei in fiscale kennis binnen bedrijven kan bovendien het bewustzijn richting de voordelen van e-factureren vergroten.

Reageer op dit artikel