nieuws

App verkleint personeelstekort in de zorg

Geen categorie

De vraag naar tijdelijke werknemers in de zorg is groot. Geen enkele zorginstelling redt het puur met zijn eigen mensen. Het invullen van de dienstroosters is een terugkerend probleem, dat vaak wordt opgelost door dure uitzendkrachten in te huren. Flexzorg.net heeft een oplossing in de vorm van een applicatie voor smartphones. Instellingen kunnen via de […]

De vraag naar tijdelijke werknemers in de zorg is groot. Geen enkele zorginstelling redt het puur met zijn eigen mensen. Het invullen van de dienstroosters is een terugkerend probleem, dat vaak wordt opgelost door dure uitzendkrachten in te huren. Flexzorg.net heeft een oplossing in de vorm van een applicatie voor smartphones. Instellingen kunnen via de applicatie de eigen werknemers benaderen om als flexibele kracht te werken bij hun werkgever.

Tachtig procent van het verplegend personeel in de zorg werkt parttime. Het merendeel van die mensen heeft er geen probleem mee om zo nu en dan een paar uur extra te werken, zolang het maar niet structureel is en alleen op momenten dat het hun uitkomt. Door af en toe extra te werken, krijgen werknemers een vaste basis met een flexibel randje. Een deel van de oplossing van Flexzorg.net is daarom om het aanbod van openstaande diensten instellingsbreed door te geven aan kandidaten. Op die manier kunnen mensen ook reageren op diensten van andere afdelingen. Hierdoor worden vraag en aanbod intern optimaal op elkaar afgestemd, kunnen mensen werken wanneer ze willen en worden openstaande diensten sneller ingevuld.De zorginstelling plaatst het aanbod van actuele openstaande diensten in de app. De kandidaten krijgen de diensten waarvoor ze gekwalificeerd zijn te zien op het scherm van hun smartphone. Vervolgens kunnen ze intekenen op een dienst of een gedeelte daarvan. Andersom kunnen werknemers het kenbaar maken als ze beschikbaar zijn voor extra diensten. De instelling kan hen vervolgens direct benaderen. Twee grote zorginstellingen, waaronder Medisch Centrum Haaglanden, hebben Flexzorg.net al omarmd. Voor informatie kijk hier.

Reageer op dit artikel