nieuws

Asito reduceert CO2-uitstoot met 15%

Geen categorie

Asito is er in geslaagd om de CO2-uitstoot over 2011 met 15% te reduceren. De berekening is uitgevoerd door Climate Neutral Group. Net als voorgaande jaren kiest Asito ervoor om de complete CO2-voetafdruk te compenseren via internationaal erkende Gold Standard compensatie certificaten. Anton Witte, HR directeur: ‘We hebben het afgelopen jaar op twee sporen ingezet. De […]

Asito is er in geslaagd om de CO2-uitstoot over 2011 met 15% te reduceren. De berekening is uitgevoerd door Climate Neutral Group. Net als voorgaande jaren kiest Asito ervoor om de complete CO2-voetafdruk te compenseren via internationaal erkende Gold Standard compensatie certificaten.

Anton Witte, HR directeur: ‘We hebben het afgelopen jaar op twee sporen ingezet. De eerste was het vergroenen van ons wagenpark. We hebben een maximum gesteld aan de CO2-uitstoot van de leaseauto's. Belangrijker nog is het ingezette bewustwordingsproces. Zo hebben 200 medewerkers  een cursus ‘Het Nieuwe Rijden' gevolgd.
Verder willen we onze 10.000 medewerkers bewuster maken van hun eigen rol bij duurzaamheid. Hiervoor zetten wij ons project 1.000.000 druppels in waarbij elke week een duurzame tip naar alle deelnemers wordt gestuurd.'

Witte: ‘We zien dat we al het laaghangend fruit geplukt hebben. Alle reductie die we nu nog willen behalen, zal meer energie en tijd kosten. Daarom zetten we voor 2012 in op een reductie van 4%.'

Reageer op dit artikel