nieuws

Asito reduceert CO2-uitstoot over 2011 met 15 procent

Geen categorie

Asito zegt haar CO2-uitstoot over 2011 met 15 procent te hebben gereduceerd. Climate Neutral Group heeft de berekening uitgevoerd. Asito kiest ervoor om de complete CO2 voetafdruk te compenseren via internationaal erkende Gold Standard compensatie certificaten. Anton Witte, HR-directeur: "We hebben het afgelopen jaar op twee sporen ingezet. De eerste was het vergroenen van ons […]

Asito zegt haar CO2-uitstoot over 2011 met 15 procent te hebben gereduceerd. Climate Neutral Group heeft de berekening uitgevoerd.

Asito kiest ervoor om de complete CO2 voetafdruk te compenseren via internationaal erkende Gold Standard compensatie certificaten. Anton Witte, HR-directeur: "We hebben het afgelopen jaar op twee sporen ingezet. De eerste was het vergroenen van ons wagenpark. We hebben een maximum gesteld aan de CO2 -uitstoot van de leaseauto's. Belangrijker nog is het ingezette bewustwordingsproces. Zo hebben 200 medewerkers een cursus het nieuwe rijden gevolgd. Verder willen we onze 10.000 medewerkers bewuster maken van hun eigen rol bij duurzaamheid. Hiervoor zetten wij ons project 1.000.000 druppels in waarbij elke week een duurzame tip naar alle deelnemers wordt gestuurd."

Laaghangend fruit
Witte: "We hebben voor het tweede jaar op rij dubbele cijfers gehaald  bij de CO2-reductie. Over de afgelopen twee jaar komt het uit op een reductie van 15 procent. Dit is een uitzonderlijk hoog percentage in deze korte tijd. We zien dat we al het laaghangend fruit geplukt hebben. Alle reductie die we nu nog willen behalen, kost meer energie en tijd. Daarom zetten we voor 2012 in op een reductie van 4 procent."

Reageer op dit artikel