nieuws

‘Bedrijven slecht voorbereid op cybercrime’

Geen categorie

Nederlandse bedrijven en instellingen zijn slecht voorbereid op aanvallen door cybercriminelen. Uit onderzoek van adviesbureau KPMG onder ruim 170 bestuurders blijkt dat slechts één op de vijf organisaties zichzelf in staat acht om met succes een digitale aanval af te slaan. De afgelopen maanden zijn diverse incidenten naar buiten gekomen. Zo waren onder meer de […]

Nederlandse bedrijven en instellingen zijn slecht voorbereid op aanvallen door cybercriminelen. Uit onderzoek van adviesbureau KPMG onder ruim 170 bestuurders blijkt dat slechts één op de vijf organisaties zichzelf in staat acht om met succes een digitale aanval af te slaan.

De afgelopen maanden zijn diverse incidenten naar buiten gekomen. Zo waren onder meer de websites van Philips, KPN en Bavaria doelwit van hackers, die vele persoonsgegevens buit wisten te maken. Het merendeel van de cybercriminaliteit wordt echter niet naar buiten gebracht.

Van de door KPMG onderzochte bedrijven was bijna de helft het afgelopen jaar slachtoffer van cybercriminelen. Ruim 60 procent geeft aan dat de schade zich jaarlijks beperkt tot een bedrag van 100.000 euro. Bij ruim 10 procent overstijgt de schade een bedrag van 1,5 miljoen euro. Phishing blijkt de belangrijkste vorm van cybercriminaliteit. De financiële sector is het populairste doelwit, hier vindt 75 procent van de aanvallen plaats.

Reageer op dit artikel