nieuws

Beveiliging joodse scholen Amsterdam aangescherpt

Geen categorie

Er is geen informatie dat de dreiging voor joodse instellingen in Amsterdam is verhoogd, maar de politie is extra alert. Dat heeft burgemeester Eberhard van der Laan maandag gezegd nadat in Frankrijk vier doden waren gevallen bij een schietpartij bij een school in Toulouse. Bij de joodse scholen in de Amsterdamse wijk Buitenveldert is de […]

Er is geen informatie dat de dreiging voor joodse instellingen in Amsterdam is verhoogd, maar de politie is extra alert. Dat heeft burgemeester Eberhard van der Laan maandag gezegd nadat in Frankrijk vier doden waren gevallen bij een schietpartij bij een school in Toulouse.

Bij de joodse scholen in de Amsterdamse wijk Buitenveldert is de beveiliging aangescherpt, meldt het CIDI. In Nederland is beveiliging van religieuze gebouwen een taak van gemeenten en niet van het rijk. Het Amsterdamse stadsdeel Zuid stelde vorig jaar een jaarlijks bedrag van 140 duizend euro beschikbaar voor de beveiliging van joodse gebouwen.

Reageer op dit artikel