nieuws

Beveiliging scada-systemen rijksoverheid in orde

Geen categorie

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu laat weten dat er geen beveiligingsproblemen zijn met de door de rijksoverheid beheerde scada-systemen. De beveiliging wordt periodiek gecontroleerd. Bruggen, sluizen en gemalen die door Rijkswaterstaat op afstand worden beheerd, worden voor een groot deel niet met het internet verbonden. Gemeenten zijn wel zelf verantwoordelijk.

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu laat weten dat er geen beveiligingsproblemen zijn met de door de rijksoverheid beheerde scada-systemen. De beveiliging wordt periodiek gecontroleerd. Bruggen, sluizen en gemalen die door Rijkswaterstaat op afstand worden beheerd, worden voor een groot deel niet met het internet verbonden. Gemeenten zijn wel zelf verantwoordelijk.

Reageer op dit artikel