nieuws

Bouwvergunning houdt vanaf 1 juli rekening met glazenwassers

Geen categorie

Het specialistische onderdeel van de werkgeversorganisatie OSB (segment AWOG, voor de glazenwassersbranche) heeft een succes gehaald. Het heeft het Bouwbesluit 2012 zo weten te beïnvloeden dat rekening wordt gehouden met het onderhoud van buitengevels. "Vroeger konden architecten prachtige en gecompliceerde gebouwen bedenken en werden vanwege de kosten onderhoudsinstallaties niet aangebracht", legt Koos Stuyvers, voorzitter van […]

Het specialistische onderdeel van de werkgeversorganisatie OSB (segment AWOG, voor de glazenwassersbranche) heeft een succes gehaald. Het heeft het Bouwbesluit 2012 zo weten te beïnvloeden dat rekening wordt gehouden met het onderhoud van buitengevels.

"Vroeger konden architecten prachtige en gecompliceerde gebouwen bedenken en werden vanwege de kosten onderhoudsinstallaties niet aangebracht", legt Koos Stuyvers, voorzitter van het AWOG-segment uit. "Dat kan dus nu niet meer. Voordat er een bouwvergunning afgegeven wordt, moet er een toetsingskaderformulier ingevuld worden waaruit blijkt dat er op een veilige manier rekening is gehouden met onderhoud aan de buitengevels. Er was van alles op het gebied van arbo voor de binnenzijde van gebouwen geregeld, maar voor de buitenzijden nog niets. Dat hebben we weten te veranderen." Stuyvers legde samen met zijn collega's van het bestuur van het OSB-segment AWOG het onderwerp op tafel, maar zag zich gesteund door het Hoofdbedrijfschap Ambachten. "HBA heeft ons met andere branches in contact gebracht en daardoor is het draagvlak vergroot. Denk aan dakbedekkers, glasbewerkers, glazeniers, natuursteenbedrijven, rietdekkers, schoorsteenvegers, voegbedrijven en zonweringsbedrijven. Het toetsingskader is het document dat bij aanvraag van een bouwvergunning moet worden ingevuld. Per 1 juli 2012 gaan de nieuwe regels in.

Reageer op dit artikel