nieuws

CFO heeft vertrouwen in groei eigen bedrijf

Geen categorie

Een opmerkelijk grote groep Nederlandse CFO's heeft vertrouwen in de groei van hun eigen bedrijf in 2012. Dit blijkt uit de resultaten van de Financial Hiring Index van Robert Half onder 2.500 CFO's in elf landen. Het werving- en selectiebureau constateert een toenemende vraag naar accountants en controllers.

Als bedrijven gaan werven voor financials geeft 79 procent als reden op dat de business is gegroeid, 21 procent wil nieuwe mensen aannemen om de gestegen werkdruk te verlichten. 45 procent van de ondervraagden geeft echter aan dat het een uitdaging is om geschikte kandidaten te vinden.

‘Vertrouwen hoger dan vorig jaar'
Stephan Renken, director van Robert Half: ‘Het vertrouwen in de groei van het eigen bedrijf is nog hoger dan vorig jaar toen 71 procent van de bedrijven uitsprak vertrouwen te hebben in de eigen groei. We verwachten dat onze business profiteert van dit gestegen vertrouwen. Sinds januari krijgen we per maand meer verzoeken om ondersteuning. Er is in het bijzonder veel vraag naar General, Management, IFRS/US GAAP, Financial Accountants en goede controllers, zowel op permanente als tijdelijke basis.'

Reageer op dit artikel