nieuws

Contract gemeente Roermond van CSU naar WRF

Geen categorie

De schoonmaak van het stadhuis, het stadskantoor en dependances van de gemeente Roermond is toevertrouwd aan Westrom – Risse Facilitair (WRF). Daarvoor werd onlangs in het stadhuis het officiële contract ondertekend door burgemeester Henk van Beers, wethouder Raja Moussaoui en algemeen manager Bas Blezer van WRF. Het contract met de huidige partij CSU liep in […]

De schoonmaak van het stadhuis, het stadskantoor en dependances van de gemeente Roermond is toevertrouwd aan Westrom – Risse Facilitair (WRF).

Daarvoor werd onlangs in het stadhuis het officiële contract ondertekend door burgemeester Henk van Beers, wethouder Raja Moussaoui en algemeen manager Bas Blezer van WRF. Het contract met de huidige partij CSU liep in maart af. Daardoor ontstond volgens de partijen "de kans" om het werk te reserveren voor mensen met een beperking. Daarvoor pleitte wethouder Moussaoui. Het contract wordt uitgevoerd door WRF, een partij ontstaan uit een samenwerking tussen Vebego en de sociale werkvoorzieningbedrijven Westrom en de Risse. WRF neemt het huidige personeel, zeven medewerkers van CSU, over. Daarnaast heeft WRF aangekondigd een aantal Wsw-ers in dienst te nemen. "Het nieuwe contract vergroot daarmee voor een aantal mensen de kans op behoud van hun baan." De keuze voor WRF brengt met zich mee dat de schoonmaak overdag gaat plaatsvinden. Voor zover mogelijk laat WRF mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt doorstromen naar een reguliere functie.

Reageer op dit artikel