nieuws

CPB: ‘Niet gesproken over btw in Financieele Dagblad’

Geen categorie

Het Centraal Planbureau (CPB) heeft gereageerd op een artikel dat gisteren in Het Financieele Dagblad verscheen met de kop ‘Planbureau tegen hogere btw'. Het CPB meldt dat dit onjuist is en zegt zich niet over btw te hebben uitgelaten.

In het FD wordt CPB-directeur Coen Teulings als volgt geciteerd: ‘Het kabinet en gedoogpartner PVV moeten niet de btw of de belastingen verhogen om het huishoudboekje van de overheid op orde te krijgen. Doen ze dat wel dan schaden ze de economie, omdat consumenten dan nog meer de hand op de knip houden. De terughoudendheid van de consument is nu al de belangrijkste factor achter de terugval van de economie.'

Reactie in persbericht
Het CPB reageerde gisteren meteen met een persbericht. ‘Het CPB heeft gisteren en eerder aangegeven dat, om de overheidsfinanciën op orde te krijgen, structurele hervormingen de voorkeur hebben boven snelle ombuigingen, in het bijzonder lastenverhogingen. Het CPB heeft zich echter in het geheel niet over specifieke maatregelen uitgelaten en dus ook niet over de btw.'

Reageer op dit artikel