nieuws

De Bruyne en Timmerman: kanshebbers voor goud

Geen categorie

Schoonmakers Anne de Bruyne (21) en Brian Timmerman (18) hebben hun vakmanschap tijdens Skills Masters in Ahoy getoond. Erik Pos begeleidt namens sponsor Hago de drie getalenteerd schoonmakers. "Dit is een team wat goud kan halen." Ondersteund door eerste reserve Henriët van der Heiden (ook 21) bereiden Anne en Brian zich voor EuroSkills, de Europese […]

Schoonmakers Anne de Bruyne (21) en Brian Timmerman (18) hebben hun vakmanschap tijdens Skills Masters in Ahoy getoond. Erik Pos begeleidt namens sponsor Hago de drie getalenteerd schoonmakers. "Dit is een team wat goud kan halen."

Ondersteund door eerste reserve Henriët van der Heiden (ook 21) bereiden Anne en Brian zich voor EuroSkills, de Europese finale. Deze vindt in oktober plaats in het Belgische Spa. Hier strijdt het Nederlandse team in de categorie Schoonmaak tegen teams uit onder meer België, Finland, Oostenrijk, Hongarije. Tijdens de demonstratie in Ahoy stripten en polymeerden Anne en Brian een linoleumvloer. Pos: "Je ziet dat we daar automatismen in krijgen." Ze kristalliseerden ook een marmeren vloer. "Dat doe je niet alle dagen. Daar moeten we dus nog verder in trainen." Brian en Anne brachten een harde, doorzichtige glanslaag aan die marmer beschermt tegen het indringen van vuil en vlekken.

Niets aan het toeval overlaten
De kunst is volgens Pos om naadloos op elkaar aan te sluiten. "Wacht niet als de ander bezig is. Zorg dat je weet wie welke taken heeft." Na oefensessies bij SVS Opleidingen en de Skills Masters, laten de twee ook hun kunsten zien op de ISSA/Interclean en brengen zij aan bezoek aan de leveranciers Vileda en Diversey. De middelen daarvan worden ook op de EuroSkills gebruikt. "We laten niets aan het toeval over", zegt Pos dan ook. "Deze beurs en de Interclean zijn ideale mogelijkheden om te oefenen terwijl er bezoekers over je schouders meekijken. Ook dat is een belangrijke factor in Spa." Pos ziet belangrijke concurrenten in Oostenrijk. "Je ziet dat daar goed wordt opgeleid en er veel experts zijn die uiterst begaan zijn met de schoonmaak. Het is niet voor niets dat ze vorig jaar na ons team in diverse categorieën zilver behaalden."        

Reageer op dit artikel