nieuws

Den Haag krijgt Europees cybercrimecentrum

Geen categorie

Den Haag krijgt een Europees centrum dat cybercrime (misdaad op het internet) moet bestrijden. De instelling wordt ondergebracht bij Europol, het onderzoeksbureau van de politieorganisaties van de EU-lidstaten. Het centrum moet begin volgend jaar beginnen, aldus Europees Commissaris Cecilia Malmström (Binnenlandse Zaken) woensdag over haar voorstel. Met het centrum wil Brussel de Europese strijd tegen […]

Den Haag krijgt een Europees centrum dat cybercrime (misdaad op het internet) moet bestrijden. De instelling wordt ondergebracht bij Europol, het onderzoeksbureau van de politieorganisaties van de EU-lidstaten.

Het centrum moet begin volgend jaar beginnen, aldus Europees Commissaris Cecilia Malmström (Binnenlandse Zaken) woensdag over haar voorstel. Met het centrum wil Brussel de Europese strijd tegen onlinemisdrijven coördineren, zoals diefstal van identiteit, kinderpornografie en fraude met kredietkaarten. 'We mogen het niet toelaten dat cybercriminelen onze digitale levens verstoren', aldus de commissaris.

Malmström noemde de onderbrenging van het centrum bij Europol het meest logisch. Zij verwacht dat er in het begin 30 personen fulltime werken. Uiteindelijk moeten dat er zo'n 50 worden.

Reageer op dit artikel