nieuws

FNV Bondgenoten accepteert uitnodiging van OSB

Geen categorie

FNV Bondgenoten accepteert de uitnodiging van OSB om de onderhandelingen over een nieuwe cao te hervatten. Woensdag gaan de partijen weer aan tafel, liet bestuurder Ron Meyer van FNV Bondgenoten vrijdag weten. Voor de vakbond is het doorbetalen van loon bij ziekte een belangrijk punt. De OSB zegt 5 procent meer loon te bieden in 2 […]

FNV Bondgenoten accepteert de uitnodiging van OSB om de onderhandelingen over een nieuwe cao te hervatten. Woensdag gaan de partijen weer aan tafel, liet bestuurder Ron Meyer van FNV Bondgenoten vrijdag weten.

Voor de vakbond is het doorbetalen van loon bij ziekte een belangrijk punt. De OSB zegt 5 procent meer loon te bieden in 2 jaar tijd. Eerder dreigde Meyer rechtstreeks met de opdrachtgevers van schoonmaakbedrijven te gaan onderhandelen, als OSB niet voldoende over de brug zou komen. Deze week hebben de onderhandelaars alleen informeel contact gehad. Dat heeft ertoe geleid dat de officiële onderhandelingen volgende week verder gaan. FNV-bestuurder Meyer zegt wel te betwijfelen of er een resultaat komt. "Ik ben bang dat we tegenover een muur van onwil komen te zitten." Schoonmakers van FNV voeren al dertien weken actie.

Reageer op dit artikel