nieuws

Geen onduidelijkheid meer over lage bijtelling

Geen categorie

De Belastingdienst heeft bevestigd dat de lage bijtelling van toepassing blijft, ook als een auto van voor 1 juli 2012 van eigenaar wisselt. Dat meldt de Vereniging Auto van de Zaak (VAVDZ). Eerder was onduidelijkheid ontstaan door de brief Verklaring geen privégebruik auto, waarin stond dat het lage bijtellingspercentage dat op 30 juni 2012 van toepassing is, blijft gelden zolang de auto aan dezelfde werknemer ter beschikking staat.

Uit deze brief concludeerde een aantal werkgevers dat als zij een auto aan een andere werknemer ter beschikking stellen dat deze een hogere bijtelling zou moeten gaan betalen. Na navraag door VAVDZ antwoordt de Belastingdienst dat de correspondentie op de doelgroep aangepast wordt. Omdat zij de berijders aanspreken, hebben zij alleen in de tekst het stuk wat betrekking heeft op berijders gemeld. Op de site van de Belastingdienst staat de volledige regeling.

Eén beperking
‘Dit betekent een einde aan de onduidelijkheid,' aldus VAVDZ. ‘Auto's van voor 1 juli 2012 die in een lage bijtelling categorie vallen blijven altijd een lage bijtelling behouden ook al wisselt de auto van eigenaar of berijder. Er is slechts één beperking. Als de auto van voor 1 juli 2012 wisselt van eigenaar en berijder, dan geldt de lage bijtelling voor een periode van 60 maanden vanaf 1 juli 2012.'

Reageer op dit artikel