nieuws

Gehackt KPN bouwt permanent crisiscentrum

Geen categorie

KPN richt een groot ICT-bewakingscentrum op om het eigen netwerk veel beter te bewaken. Deze 'war-room' moet zo snel mogelijk operationeel worden. De onderneming erkent te weinig aandacht te hebben gehad voor beveiliging. Dat stelt Joost Farwerck, Managing Director KPN Nederland, tegenover NU.nl. Farwerck trad op 1 maart van dit jaar aan en kreeg als […]

KPN richt een groot ICT-bewakingscentrum op om het eigen netwerk veel beter te bewaken. Deze 'war-room' moet zo snel mogelijk operationeel worden. De onderneming erkent te weinig aandacht te hebben gehad voor beveiliging. Dat stelt Joost Farwerck, Managing Director KPN Nederland, tegenover NU.nl.

Farwerck trad op 1 maart van dit jaar aan en kreeg als eerste taak het beheersen van de crisis na de hack op het telecombedrijf. Hij erkent dat het bedrijf te laat in de gaten had dat er een inbraak had plaatsgevonden en dat het bedrijf onvoldoende controle had.

Er moeten structurele verbeteringen komen. Zo kondigt hij in het interview de komst aan van een controlecentrum om de cybersecurity 24 uur per dag te monitoren. 'Zo'n war-room functioneert dag in dag uit en houdt de IT-infrastructuur in de gaten.' Inmiddels is besloten om daarvoor een Chief Security Officer aan te nemen, die verantwoordelijk is voor het optuigen van het security operations center en het bewaken van de veiligheid van het KPN-netwerk.

Reageer op dit artikel