nieuws

Gemeente kiezen vooral voor laagste prijs

Geen categorie

Gemeenten kiezen bij aanbestedingen vooral voor de laagste prijs. Bij de provincie is het net andersom, daar wordt veelal beslist op de zogenaamde economische meest voordelige inschrijving, een combinatie van prijs en kwaliteit. Dat blijkt uit het eerste gezamenlijke aanbestedingsonderzoek van Tenderguide in Venlo en WijLimburg.nl. Voor dit onderzoek zijn 227 aanbestedingen onderzocht in de […]

Gemeenten kiezen bij aanbestedingen vooral voor de laagste prijs. Bij de provincie is het net andersom, daar wordt veelal beslist op de zogenaamde economische meest voordelige inschrijving, een combinatie van prijs en kwaliteit.

Dat blijkt uit het eerste gezamenlijke aanbestedingsonderzoek van Tenderguide in Venlo en WijLimburg.nl. Voor dit onderzoek zijn 227 aanbestedingen onderzocht in de periode 1 september 2011 tot en met eind februari 2012. Gemeenten kiezen in 62 procent van de aanbestedingen voor de laagste prijs, bij de provincie ligt dat percentage op 30. WijLimburg en Tenderguide gaan maandeijks onderzoeken doen naar de aanbestedingsmarkt. Daarbij wordt de aanbestedingsmarkt onder de loep genomen, elke maand met een ander onderwerp. Van prijzen tot bedrijven die het vaakst aan bod komen.

Reageer op dit artikel