nieuws

Informatiediefstal securitydreiging nummer 1

Geen categorie

Informatiediefstal is voor steeds meer organisaties het belangrijkste risico. Toch staat cybercrime nog steeds niet hoog genoeg of zelfs helemaal niet op de agenda van directies van bedrijven. Dat blijkt uit de nieuwe Hoffmann Statistiek over 2011. De bescherming van hun imago en intellectueel eigendom wordt voor organisaties belangrijker, omdat de waarde van immaterieel kapitaal […]

Informatiediefstal is voor steeds meer organisaties het belangrijkste risico. Toch staat cybercrime nog steeds niet hoog genoeg of zelfs helemaal niet op de agenda van directies van bedrijven. Dat blijkt uit de nieuwe Hoffmann Statistiek over 2011.

De bescherming van hun imago en intellectueel eigendom wordt voor organisaties belangrijker, omdat de waarde van immaterieel kapitaal toeneemt. Marketingstrategieën voor productlanceringen, klantgegevens, handelsgeheimen, offertes, resultaatpremies, onderzoeksresultaten en broncodes: al deze informatie is tegenwoordig van levensbelang. Aan informatiediefstal is duidelijk te zien dat de grens tussen de frauderende insiders en outsiders vervaagt. Daarnaast is een aanzienlijk deel van de medewerkers bereid om organisatiegegevens te verkopen.

Reageer op dit artikel