nieuws

ISSA houdt internationaal seminar over schoonmaken in 21e eeuw

Geen categorie

ISSA, de wereldwijde vereniging voor de schoonmaakindustrie, organiseert tijdens de ISSA/Interclean een seminar over schoonmaken in de 21e eeuw. Dat in samenwerking met de World Federation of Building Service Contractors. Keynote spreker is professor Didier Pittet, directeur van het Infection Control Programma van de Wereldgezondheidsorganisatie. Hij geeft leiding aan het seminar. Pittet is medeauteur van […]

ISSA, de wereldwijde vereniging voor de schoonmaakindustrie, organiseert tijdens de ISSA/Interclean een seminar over schoonmaken in de 21e eeuw. Dat in samenwerking met de World Federation of Building Service Contractors.

Keynote spreker is professor Didier Pittet, directeur van het Infection Control Programma van de Wereldgezondheidsorganisatie. Hij geeft leiding aan het seminar. Pittet is medeauteur van meer dan 400 artikelen die zijn gepubliceerd in toonaangevende vakbladen en heeft meerdere onderscheidingen ontvangen, waaronder de Commander of the British Empire uitgereikt door koningin Elizabeth ll. Dat voor zijn bijdrage aan het voorkomen van infecties gerelateerd aan de gezondheidszorg in het Verenigd Koninkrijk.

Impact
Het seminar richt zich op de impact die schoonmaken kan hebben op het risico en de verspreiding van infecties. Belangrijke thema's bij de presentatie zijn de wereldwijde initiatieven voor handhygiëne en de nauwe samenwerking van WGO met het bedrijfsleven. Gezondheidszorg gerelateerde infecties treffen volgens ISSA jaarlijks honderden miljoenen patiënten wereldwijd en de WGO is er alles aan gelegen om dit probleem op te lossen. Zij heeft daarvoor volgens ISSA initiatieven ontwikkeld om ervoor te zorgen dat wereldwijd voorzorgsmaatregelen in gezondheidsinstellingen worden geïmplementeerd. Hierbij staan effectief schoonmaken en de blijvende steun van de professionele schoonmaakindustrie voor de inspanningen van de WGO centraal. 

Debat
Aansluitend volgt een debat aan de hand van meerdere onderwerpen. Dat zijn een leven na chloor, de impact van hygiëne op ziektepreventie en het belang van hand- en oppervlaktereiniging. Deelnemers aan het debat zijn Andrew Large, chief executive bij de Cleaning & Support Services Association en manage bij het Secretariat of the World Federation of Building Service Contractors, Keith Baker, ISSA-director of Services EMEA, Thea Daha van het Leids Universitair Medisch Centrum en Vera Ushakova, Chairman of the Board van de Russian Cleaning Companies Association en General Manager bij Chemitech. Het seminar vindt plaats op 9 mei, van 13.00 – 15.00 uur, in het Amsterdam RAI Elicium, D201 – D202. Belangstellenden kunnen zich hier aanmelden voor het seminar

Reageer op dit artikel