nieuws

IT primeur in de gezondheidszorg

Geen categorie

Chipsoft, Sint Franciscus Gasthuis en Brocacef Intramuraal hebben na een ontwikkel- en testfase als eerste de elektronische factuur in de Nederlandse gezondheidszorg in gebruik genomen. Een elektronische factuur (ook wel EDI factuur genoemd) is een gestandaardiseerd bericht, dat geautomatiseerd verwerkt wordt en waarbij kwaliteitsverbetering en tijdsbesparing de grote voordelen zijn. Bij het Sint Franciscus Gasthuis […]

Chipsoft, Sint Franciscus Gasthuis en Brocacef Intramuraal hebben na een ontwikkel- en testfase als eerste de elektronische factuur in de Nederlandse gezondheidszorg in gebruik genomen. Een elektronische factuur (ook wel EDI factuur genoemd) is een gestandaardiseerd bericht, dat geautomatiseerd verwerkt wordt en waarbij kwaliteitsverbetering en tijdsbesparing de grote voordelen zijn. Bij het Sint Franciscus Gasthuis is door het gebruik van de EDI factuur een tijdbesparing van 40% gerealiseerd en tegelijkertijd zijn er aantoonbaar minder fouten in het factuurverwerkingsproces geconstateerd. Ook voor groothandel Brocacef zijn er voordelen door lagere administratieve kosten en besparing op fysieke postverzendingen. Het bericht is ontwikkeld volgens de branchestandaard GS1 EANCOM.

Reageer op dit artikel