nieuws

Koepelorganisaties voeren overleg over SBR Programma

Geen categorie

Met de aansluiting van accountancykoepelorganisaties Auxilium, Extendum, FKA en Fiscount bij het koepeloverleg van het SBR (Standard Business Reporting) Programma staan nu tien organisaties klaar om intermediairs te informeren over de invoering van SBR. De koepelorganisaties vormen een actief aanspreekpunt.

De tien koepelorganisaties zijn verenigd in een koepeloverleg dat door het SBR Programma van Logius wordt georganiseerd. Tijdens het overleg kijken de deelnemers naar specifieke knelpunten en aandachtsgebieden en wordt kennis en informatie uitgewisseld. Daarnaast vormen de deelnemers een aanspreekpunt waar de aangesloten leden terecht kunnen met hun vragen over SBR.

PKIoverheidscertificaten
Een van de onderwerpen waar de koepels zich op zullen richten is de tijdige aanschaf van PKIoverheidscertificaten in 2012. Vanaf 1 januari 2013 is SBR verplicht voor system-to-system aanleveringen van de IB en VpB en daarvoor moeten intermediairs een dergelijk certificaat aanschaffen. Voorlichting over de werking en aanschaf van certificaten wordt nadrukkelijk door de koepelorganisaties opgepakt. 

Reageer op dit artikel