nieuws

Langste staking in Nederland sinds 1933

Geen categorie

De staking van de schoonmakers voor een nieuwe CAO gaat de tiende week in. Daarmee is het volgens de vakbond FNV Bondgenoten de langste staking in Nederland sinds 1933. Vorige week bleven een paar honderd schoonmakers een nacht slapen in een gebouw van de Universiteit Utrecht. Een deel van de studenten verklaarden zich solidair met […]

De staking van de schoonmakers voor een nieuwe CAO gaat de tiende week in. Daarmee is het volgens de vakbond FNV Bondgenoten de langste staking in Nederland sinds 1933.

Vorige week bleven een paar honderd schoonmakers een nacht slapen in een gebouw van de Universiteit Utrecht. Een deel van de studenten verklaarden zich solidair met de actievoerders. Donderdagochtend drongen actievoerders het kantoor van schoonmaakbedrijf ISS binnen. Ze wilden laten zien dat ze klaar zijn met de houding van het bedrijf. Ze eisten een gesprek met de onderhandelaar van ISS: Norma van de Berg. De schoonmakers bespoten donderdagmiddag tijdens hun actie het kantoor met een schuimkanon. Ook wilden de actievoerders overnachten in het pand van ISS in Eelde, maar daar zagen ze bij nader inzien toch maar van af. Maandagochtend bezetten schoonmakers lid van het FNV de Vrije Universiteit in Amsterdam. Voor de VU is gekozen omdat deze universiteit volgens de FNV maar blijft bezuinigen op de schoonmaak. 

Beelden van RTV Noord van de bezetting bij ISS

Reageer op dit artikel