nieuws

Maasstad biedt nabestaanden weer excuus aan

Geen categorie

Opnieuw biedt het Maasstad Ziekenhuis bij monde van bestuursvoorzitter Anton Westerlaken zijn excuses aan aan de nabestaanden van overleden patiënten en patiënten die door de Klebsiellabacterie ernstig ziek zijn geworden. ‘We hadden het graag anders en beter gedaan', aldus Westerlaken. Hij zegt dat inmiddels allerlei maatregelen zijn genomen om de problemen bij het ziekenhuis het […]

Opnieuw biedt het Maasstad Ziekenhuis bij monde van bestuursvoorzitter Anton Westerlaken zijn excuses aan aan de nabestaanden van overleden patiënten en patiënten die door de Klebsiellabacterie ernstig ziek zijn geworden. ‘We hadden het graag anders en beter gedaan', aldus Westerlaken.

Hij zegt dat inmiddels allerlei maatregelen zijn genomen om de problemen bij het ziekenhuis het hoofd te bieden. Er zijn geen mensen op non-actief gezet of ontslagen. ‘Ik ben niet van het soort dat vindt dat het rollen van koppen een oplossing biedt voor de problemen', stelde Westerlaken in een reactie op het rapport.

Wel heeft het ziekenhuis een medisch microbioloog aangesteld als hoofd van de afdeling Infectiebestrijding, waarmee alle afdelingen contact moeten houden. Ook is er een regionaal centrum opgericht, zodat meerdere ziekenhuizen in de regio in geval van een nieuwe uitbraak samen naar een oplossing kunnen zoeken.

Het Maasstad Ziekenhuis komt 1 juli dit jaar met een verslag van alle maatregelen die zijn genomen.

Reageer op dit artikel