nieuws

‘Meer camera’s langs transportcorridors’

Geen categorie

Langs de transportcorridors A2 en A15 moet permanent cameratoezicht komen. Het aantal ladingdiefstallen langs die snelwegen is toegenomen, sinds de route van Rotterdam naar Venlo over de A67, A58 en A16 is beveiligd met camera's op de verzorgingsplaatsen. Dat stelt de Kamer van Koophandel Midden-Nederland, die de komende maand laat onderzoeken hoeveel transport- en andere […]

Langs de transportcorridors A2 en A15 moet permanent cameratoezicht komen. Het aantal ladingdiefstallen langs die snelwegen is toegenomen, sinds de route van Rotterdam naar Venlo over de A67, A58 en A16 is beveiligd met camera's op de verzorgingsplaatsen.

Dat stelt de Kamer van Koophandel Midden-Nederland, die de komende maand laat onderzoeken hoeveel transport- en andere criminaliteit langs de snelwegen A2 (Utrecht – Den Bosch) en A15 (Rotterdam – Ewijk) plaatsheeft. Bij het onderzoek zijn ook de politie en vervoersorganisaties betrokken.

De route van Venlo naar de Rotterdamse haven wordt een 'secure lane' genoemd. Op de stopplekken langs deze route staan camera's, waarvan de beelden voortdurend in regionale meldkamers worden bekeken. Zodra er iets gebeurt, komen politie en beveiligingsdiensten in actie.

Het concept werkt, aldus de Kamer, want sinds de route een 'secure lane' is geworden, is het aantal ladingdiefstallen gedaald van 74 naar 4 op jaarbasis. Maar de keerzijde is dat de criminaliteit zich nu merkbaar heeft verplaatst naar de twee andere grote transportassen door Nederland.

Reageer op dit artikel