nieuws

Meeste werknemers tevreden met salaris

Geen categorie

Een meerderheid (59%) is tevreden over hun inkomen. 19 procent van de ondervraagden heeft niets aan te merken op zijn salaris en 40 procent is redelijk tevreden, maar zou een loonsverhoging best op prijs stellen.

Dit blijkt uit een poll van carrièresite Monsterboard.nl onder 533 bezoekers. 'Door de economische situatie waarin we verkeren, is de hoogte van het salaris wellicht minder belangrijk geworden', zegt Rikke Wivel, Senior Director Marketing, bij Monster. 'De meeste werknemers zijn blij dat ze een baan hebben en begrijpen dat hun salaris in deze tijd niet altijd kan stijgen. Wanneer de economie weer aantrekt, zullen werknemers verwachten dat hun salaris weer gaat toenemen. Werkgevers moeten hier rekening mee houden en goede werknemers op tijd belonen om hen niet kwijt te raken.
 
Niet iedereen blij
Een groot deel van de respondenten is daarentegen ontevreden over de hoogte van hun loon. 41 procent vindt dat zij te weinig betaald krijgt voor het werk dat zij verricht.

'Wie echt ontevreden is over zijn inkomen kan overwegen van baan te veranderen. Dat blijkt nog altijd de snelste manier om meer te gaan verdienen", aldus Wivel.

Bron: Monsterboard

Reageer op dit artikel