nieuws

Ministerie start onderzoek werkkostenregeling

Geen categorie

Het ministerie van Financiën is gestart met een onderzoek onder bedrijven en organisaties naar de werkkostenregeling (WKR). Staatssecretaris Weekers wil zo een goed beeld te krijgen van wat werkgevers vergoeden of verstrekken.

De werkkostenregeling is op 1 januari 2011 ingevoerd. In de WKR kan, naast een aantal gerichte vrijstellingen, maximaal 1,4% van het totale fiscale loon worden besteed aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor werknemers. Op dit moment is er nog sprake van een overgangsfase: tot 1 januari 2014 mag de werkgever kiezen over te stappen op de werkkostenregeling of nog het oude systeem van vrije vergoedingen en verstrekkingen toepassen. Vanaf 2014 geldt de werkkostenregeling voor alle werkgevers.

Weekers hoopt dat veel werkgevers meedoen aan het onderzoek, omdat hij dan een goed beeld krijgt van het gebruik van vergoedingen en verstrekkingen.

Reageer op dit artikel