nieuws

Moet het minimumloon omhoog?

Geen categorie

Het minimumjeugdloon moet fors omhoog voor jongeren vanaf 18 jaar, meent GroenLinks.

Moet het minimumloon omhoog?

GroenLinks-Kamerlid Jesse Klaver zal zijn voorstel over het minimumloon binnenkort indienen tijdens de wetsbehandeling van de wet Werken naar Vermogen, zo meldt Nu.nl. Deze wet moet meer mensen aan het werk helpen die nu met een uitkering thuis zitten.

Dat werkgevers in deze tijden van economische crisis meer moeten betalen is volgens Klaver geen reden om het plan te laten liggen. ‘Het is belangrijk dat je eerlijk beloont, ook al is het crisis', meldt hij Nu.nl.

Klaver hoopt dat met zijn plan het voor arbeidsgehandicapten makkelijker wordt om aan werk te komen. ‘Het is voor bijvoorbeeld een supermarkt nu goedkoper om een zestienjarige vakkenvuller in dienst te nemen, dan iemand met een arbeidsbeperking', aldus Klaver. ‘Dat scholieren bijbaantjes hebben vind ik belangrijk, maar het aan het werk helpen van honderdduizenden mensen met een arbeidsbeperking die nu in een uitkering zitten is urgenter.'

Klaver is niet bang dat werkgevers met zijn plan uitsluitend nog 16- en 17-jarigen aannemen. ‘Er is geen eindeloze vijver van jongeren onder de 18 en het werk moet toch gedaan worden. Dat geldt helemaal voor fulltimers'

Lees het volledige bericht op Nu.nl

Reageer op dit artikel