nieuws

Nederlandse bedrijven lopen achter met flexibele werkomgevingen

Geen categorie

Het Nederlandse bedrijfsleven loopt in vergelijking met bedrijven in andere landen achter met de inrichting van flexibele werkomgevingen voor werknemers. Gemiddeld heeft 80 procent van de onderzochte organisaties in Europa, Noord-Amerika en de BRIC-landen een mobiele werkplek voor werknemers ingericht, in Nederland biedt slechts tweederde (66 procent) van de organisaties een flexibele werkomgeving voor werknemers.

Dat blijkt uit het wereldwijde onderzoek ‘Workshifting Index' van Citrix. Workshifting houdt in dat er op verschillende locaties gewerkt kan worden, op ieder gewenst moment en met de best beschikbare middelen. Voor het onderzoek werden 1.100 IT-beslissers uit Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, Australië, China, Japan en India ondervraagd. Brazilianen zijn het verst: maar liefst negentig procent van de Braziliaanse organisaties zegt al mobiele werkplekken te faciliteren.    

Einde van het pc-tijdperk
|
Uit het onderzoek blijkt verder dat het einde van het pc-tijdperk dichterbij is dan ooit, omdat steeds meer organisaties beschikken over een strategisch Bring Your Own Device-beleid. Vergeleken met omringende landen maken Nederlandse werknemers relatief veel gebruik van privé-apparaten op de werkvloer: ruim 41 procent tegenover een kleine 35 procent van alle respondenten.

Reageer op dit artikel