nieuws

Nieuw assortiment veegmachines en hogedrukreinigers

Geen categorie

Numatic International, verkoper en distributeur van professionele reinigingsapparatuur, hield op 14 en 15 maart kennisdagen. Daarbij lanceerde het bedrijf in Alphen aan den Rijn zijn nieuwe lijn veegmachines en hogedrukreinigers. Ook passeerden noviteiten op het gebied van vloeronderhoud en renovatie de revue. Ongeveer zestig klanten kwamen op de kennisdagen af. "Zij konden de nieuwe producten […]

Numatic International, verkoper en distributeur van professionele reinigingsapparatuur, hield op 14 en 15 maart kennisdagen. Daarbij lanceerde het bedrijf in Alphen aan den Rijn zijn nieuwe lijn veegmachines en hogedrukreinigers.

Ook passeerden noviteiten op het gebied van vloeronderhoud en renovatie de revue. Ongeveer zestig klanten kwamen op de kennisdagen af. "Zij konden de nieuwe producten aanraken, gedemonstreerd krijgen en zelf proberen", aldus Rogier Moorman van Numatic. "We introduceerden tijdens de kennisdagen een aantal producten die we alleen in de Benelux voeren en die niet uit de eigen fabriek komen. Dat is meteen dan ook de reden waarom we de artikelen niet op de ISSA/Interclean presenteren. Tijdens de kennisdagen pasten we onze naam tijdelijk aan naar Newmatic. Daarmee leggen we de nadruk op het feit dat we tijdens deze kennisdagen alleen focussen op een aantal nieuwe producten. Verwar deze kennisdagen niet met onze tweejaarlijkse dealerdagen."

Zelfstandig opereren
Allereerst kwam het bedrijf met NuClean Hogedrukreinigers (foto). Deze omvatten vier varianten. Het kleinste model heeft een capaciteit van 100 bar. Het sterkste model 200 bar. Daarnaast verdient volgens Moorman de Mini Bowser extra aandacht. "Deze hogedrukreinigers neemt in de tank 125 liter water mee en kan daardoor zelfstandig opereren op iedere plek." De gepresenteerde NuSweep-veegmachines zijn, op één manuele machine na, voorzien van batterijen en tractie. Moorman: "De verschillen zitten vooral in de werkbreedte. De grootste machine, een opzitter, trekt veel aandacht vanwege het robuuste ontwerp maar toch eenvoudige bediening en wendbaarheid." Daarnaast presenteerde het bedrijf ProDuster-luchtreinigers. Moorman: "Dat zijn professionele luchtreinigers die kunnen worden ingezet om stof en fijnstof uit de lucht te halen."

Goed reinigend 

Als laatste kwamen de Cheetahpads en PowerPads aan bod. Moorman: "Cheetahpads zijn diamantsegmenten geplaatst op een pad waarmee je natuurstenen vloeren op een relatief eenvoudige wijze met alleen water kunt restaureren. Ook was er aandacht voor de Longlife Powerpad. Dat melamine foam een zeer goede reinigende werking heeft, wisten we al langer. Groot nadeel was echter dat de oude pads zeer snel versleten. De nieuwe pad gaat vele malen langer mee en kan daardoor ook makkelijker onder een schrobzuigmachine worden geplaatst."

Reageer op dit artikel